Τρίτη 22 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ
Αθήνα 21.02.2011
Συναδέλφισσες-συνάδελφοι,
δύο μήνες πέρασαν από τότε που άρχισε η υποβολή «εθελοντικών» αιτήσεων για μεταφορά και οι συνάδελφοι ζουν ακόμη στην αγωνία και την ανασφάλεια και άλλος ένας μήνας κοντεύει από τότε που ανακοινώθηκαν οι λίστες των σιδηροδρομικών  που «πλεονάζουν» από τον ΟΣΕ και την ΤΡΑΙΝΟΣΕ και οι συνάδελφοι ζουν συνθήκες διωγμού.
Η κυβέρνηση με τη συμπαράσταση και του κυβερνητικού συνδικαλισμού έκανε τη δουλειά της και τώρα … δε βιάζεται. Αξιοποιεί όλο αυτό το διάστημα προκειμένου να ολοκληρώσει την επίθεση της κατά του συνόλου των εργασιακών μας δικαιωμάτων φτάνοντας στο έσχατο σημείο της απάτης να αμείβει, την ίδια στιγμή που προωθεί με το επιχείρημα της μείωσης του μισθολογικού κόστους την κατακόρυφη μείωση των μισθών μας,  «τα δικά της παιδιά»  που πρόσφατα συνταξιοδοτήθηκαν για να αποφύγουν τις συνέπειες του ασφαλιστικού με τη σύναψη προνομιακών συμβάσεων.
Η νέα μείωση με 10% που εμφανίστηκε στα εξοφλητικά του Φλεβάρη, οδηγεί τους σιδηροδρομικούς στην εξαθλίωση, αφού ο μέσος καθαρός μισθός διαμορφώνεται πλέον στα 1.100€ από 1.350€ που ήταν πριν ένα χρόνο.  Εάν σε αυτά προστεθεί η κατάργηση (ουσιαστικά) των δώρων Χριστουγέννων και Πάσχα και του επιδόματος αδείας, τότε η αφαίμαξη του εισοδήματος φτάνει το 25%, ενώ σχεδιάζεται και νέα μείωση στο ύψος του 5% αυτή τη φορά.
Παράλληλα προωθείται  η τελική φάση της διάλυσης του ΟΣΕ, με την κατάργηση των 2/3 του δικτύου, με την αύξηση των εισιτηρίων και το ξεπούλημα της εκμετάλλευσης και της ακίνητης περιουσίας. Οι μόνοι που ευημερούν είναι οι εργολάβοι οι προμηθευτές και τα μελετητικά γραφεία. Κατά τα άλλα η επιχείρηση λειτουργεί με αυτόματο πιλότο αφού έχει αποδειχτεί ότι, η αποχώρηση των 1.800 σιδηροδρομικών ή θα την οδηγήσει στο οριστικό κλείσιμο ή θα κληθεί νέα στρατιά πράσινων golden boys για να τη διασώσουν.
Ως ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ ΑΤΤΙΚΗΣ μετά και την καθολική υποταγή της ΠΟΣ στα κυβερνητικά σχέδια, αρχίσαμε το Δεκέμβρη του 2010 την προσπάθεια ενημέρωσης και κινητοποίησης των σιδηροδρομικών. Είμαστε αποφασισμένοι να συνεχίσουμε μέχρι να ανατραπούν αυτές οι πολιτικές και να πάρουν δρόμο εκείνοι που τις παράγουν και τις υλοποιούν.
Καλούμε όλους τους σιδηροδρομικούς σε προσυγκέντρωση την Τετάρτη 23/2/2011 στις 10:00 έξω από το κτίριο της Καρόλου για να συμμετάσχουμε όλοι μαζί στο συλλαλητήριο. Οι δρόμοι της Αθήνας πρέπει να γεμίσουν από αγανακτισμένους εργαζόμενους που θα ζητούν:
ΤΗ ΖΩΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ ΤΟΥΣ ΠΙΣΩ