Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Ε .Τ. Α . Σ – Σ ΑΘΗΝΑ  07.12.2010
ΕΝΙΑΙΑ  ΤΑΞΙΚΗ  ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ  ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ – ΣΙΔΗΡΟΔΡΟΜΙΚΩΝ 

Χάθηκαν μάχες γιατί χτυπήθηκαν από την οργανωμένη δύναμη των αντιπάλων μας (ΔΝΤ, ΕΕ, Κεφάλαιο, κυβέρνηση) και αγώνες που δεν δόθηκαν γιατί υπονομεύθηκαν από τη συμβιβαστική συνδικαλιστική γραμμή των θεσμικών μας οργάνων(Γ.Σ.Ε.Ε, ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΩΝ , ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ).
Ο πόλεμος όμως δεν τελείωσε, οι μεγάλες μάχες για την ίδια τη ζωή μας βρίσκονται μπροστά μας.
Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι
Με προεδρικά διατάγματα, που φέρνουν στις μνήμες μας την εμφάνιση των ΤΑΝΚΣ στους δρόμους της  Αθήνας πριν από 43 χρόνια, τέθηκαν σε ισχύ οι αντεργατικές διατάξεις του νόμου 3891, του πιο ανελέητου ίσως στη σύγχρονη ιστορία αντεργατικού –αντιλαϊκού νόμου.
Όπως τότε, η χούντα των συνταγματαρχών με τη στήριξη των Αμερικάνων και του ΝΑΤΟ ήθελε να βάλει για λογαριασμό του κεφαλαίου στο γύψο τα δημοκρατικά δικαιώματα και έστελνε τα ΤΑΝΚΣ για την αποκατάσταση της «καθεστηκυίας τάξης» έτσι και τώρα, η κοινοβουλευτική χούντα των ΠΑΣΟΚΑΡΧΩΝ  με τη στήριξη της τρόικας μας πυροβολεί με τους δημοσιογραφικούς παπαγάλους από το γυαλί της TV και εκδίδει για λογαριασμό των κρατικοδίαιτων βιομηχάνων νόμους που σκορπούν το θάνατο στη λαϊκή πλειοψηφία. Τα τρομοκρατικά χτυπήματα των «αγορών» και του πολιτικού τους προσωπικού που θέλουν να μας γονατίσουν πριν αντιδράσουμε δεν έχουν τελειωμό.
Η τρομοκρατική δημοσιοποίηση στο διαδίκτυο φωτογραφικής λίστας πλεονάζοντος προσωπικού, αντί να χρησιμοποιηθεί από το προεδρείο της ΠΟΣ ως αφετηρία σύγκρουσης με την κυβέρνηση, για την ανατροπή στην πράξη του νόμου χρησιμοποιήθηκε με τον πιο άθλιο τρόπο ως ευκαιρία διολίσθησης προς μια συμβιβαστική γραμμή, που κάνει διακριτή πλέον την πρόθεσή του να συμμετέχει στους «διαλόγους» των  όρων χειροτέρευσης των σιδηροδρομικών.
Οι σκηνοθετημένες παραστάσεις προς τα Δ.Σ των εταιρειών από τα οποία το προεδρείο της ΠΟΣ  ζητούσε, διάψευση ή επιβεβαίωση της γνωστής λίστας και ήθελε να μάθει, αν έχουν τεθεί σε ισχύ οι διατάξεις του νόμου τη στιγμή που γνώριζε ότι αυτές είχαν ενεργοποιηθεί με τα προεδρικά διατάγματα, ξεπερνούν κάθε έννοια σοβαρότητας και μετατρέπουν, δυστυχώς, το συνδικαλιστικό κίνημα σε παιδική χαρά.
Το προεδρείο της ΠΟΣ και κατ’ επέκταση η συντριπτική πλειοψηφία των μελλών του ΔΣ της ΟΜΟΣΠΟΝΝΔΙΑΣ έχουν απορρίψει σε αντίθεση με τις διακηρύξεις τους κάθε σκέψη προσανατολισμού προς την κατεύθυνση της αποφασιστικής παρεμπόδισης στην πράξη του θανατηφόρου νόμου για τους  σιδηροδρομικούς και το λαό. Η αποφυγή μάλιστα λήψης συγκεκριμένων αποφάσεων και δράσεων κατά των ενεργοποιημένων με τα προεδρικά διατάγματα άρθρων του νόμου, τα οποία αποτελούν τα καθοριστικά πεδία των μαχών της τρέχουσας  περιόδου, αφήνει ελεύθερο χώρο στην ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚ-Σ που έχει κάνει σημαία της το «καρότο» της εθελοντικότητας και δηλώνει προς κάθε κατεύθυνση  ότι θα παλέψει για την ικανοποίηση των αιτήσεων εθελούσιας μεταφοράς. 
Πρέπει να  πάρει καθαρή θέση  η ηγετική ομάδα της ΠΑΣΚ-Σ, που έχει την αυτοδυναμία στο ΔΣ της ΠΟΣ και να τοποθετηθεί δημοσίως αν παλεύει για την ανατροπή νόμου. Να απαντήσει στα ερωτήματα των σιδηροδρομικών που ταλαντεύονται ανάμεσα στην υποβολή ή μη αίτησης εθελούσιας μεταφοράς, πώς θα διασφαλίσουν την εργασία τους στον «φορέα υποδοχής»; τη στιγμή που ανακοινώθηκε μείωση 150.000 χιλιάδων θέσεων εργασίας  στο δημόσιο τομέα μέσα σε δύο χρόνια  και με ποιούς τρόπους θα εξασφαλιστεί η μεταφορά τους  στις θέσεις προτίμησης; αν για 3 θέσεις εργασίας υποβληθούν 20 αιτήσεις. 
Ανεξάρτητα με τα πλαίσια πάλης της ΠΟΣ και της ΓΣΣΕ, με τα οποία διαφωνούμε ριζικά καλούμε τους σιδηροδρομικούς να συμμετέχουν μαζικά στις απεργιακές κινητοποιήσεις στις 08.12.2010 και στις 15.12.2010 για να διεκδικήσουν  την κατάργηση του νόμου βαμπίρ των εργατικών λαϊκών δικαιωμάτων και την ανατροπή της αντεργατικής πολιτικής  και όχι για το «κυβερνητικό αλαλούμ» κατά  του  οποίου  καλεί το προεδρείο της ΠΟΣ με το δελτίο τύπου 02.12.2010. Καλούμε επίσης τους σιδηροδρομικούς να μην υποβάλλουν αιτήσεις εθελουσίας «μεταφοράς» γιατί έτσι υποκύπτουν στους εκβιασμούς της κυβέρνησης και  συναινούν στην εφαρμογή του νόμου, χωρίς να διασφαλίζουν τη θέση εργασίας στο λεγόμενο «φορέα υποδοχής»                                
Με την ανυποχώρητη πάλη μας να δημιουργήσουμε πολλά «κυβερνητικά αλαλούμ»και να μετατρέψουμε τους αγώνες μας σε ανοιχτή αναμέτρηση με την καταστροφική πολιτική της κυβέρνησης.
Δεν δίνουμε σε κανέναν καμιά «λευκή εξουσιοδότηση» χειρισμών ή διαπραγματεύσεων, αλλά διεκδικούμε ανοιχτές δημοσιές συνελεύσεις, στις οποίες θα παίρνονται όλες τις κρίσιμες αποφάσεις και θα υλοποιούνται από τους ίδιους  εργαζόμενους  μέσα από ανακλητές  επιτροπές.
    Η ΣΥΝΤΟΝΙΣΤΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΤΗΣ Ε.Τ.Α.Σ